Lessen die Suzanne Visscher aanbiedt

Discipline Beeldende kunst

Aboriginal painting

  Groep 4 Weet jij hoe de Aboriginals elkaar verhalen vertelden? Dat deden ze door stippeltekeningen te maken. Zo vertelden ze elkaar de weg, een platte grond. Zo lieten ze elkaar zien hoe de zon en de maan, maar ook hoe er een dier uitzag. Maak je eigen Aboriginal tekening! De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners vanAustralie en leefden als nomaden. Hun cultuur beschikt over veel oude tradities, rituelen, verhalen en speciale kunst. Een kenmerkende schildertechniek is 'dot painting' - schilderen in stippen. Met deze schilderingen vertelden ze elkaar verhalen over verleden en toekomst. Tijdens de workshop kun je je eigen verhaal 'uit stippelen'!  

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie
Discipline Beeldende kunst

Duinen

Groep 2 Stel dat ons land geen duinen had, dan spoelden we met z’n allen weg. Hoe zijn die duinen ontstaan en wat zie je allemaal in de duinen, deze ontdekkingstocht gaan we samen met de kinderen doen. Eerst een kleine power-point over het ontstaan van de duinen en daarna aan de slag met papier,lijm, zand, ecoline en acrylverf. Met elkaar gaan we de duinen “bouwen” van papier, lijm en zand op smalle doekjes zodat er een echte kustlijn ontstaat. Zijn de duinen klaar dan gaan kinderen aan de slag om de zee te verven en als er is gekozen voor plat vlak, dan krijgt de lucht ook een mooie kleur. Deze duinenrij kan later als lesonderdeel gebruikt worden om te ontdekken welke dieren er leven en wat er aan plantensoorten groeit.  

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie
Discipline Beeldende kunst

Mozaieken

Groep 8 In de workshop Mozaïeken gaat ieder kind een eigen ontwerp maken op een A-4 en op een  MDF plaatje een mozaiëk plakken. Er kan ook gekozen worden voor een thema bijvoorbeeld dieren koppen of vruchten, het is elke keer een feest om hun mozaiëk werk te zien groeien. En het resultaat is verbluffend als de werken gevoegd worden. Deze workshop wordt gedaan in drie stappen, twee lessen ontwerpen en plakken van de glas steentjes en één les voegen en schoonmaken  Kinderen leren een ontwerp te maken, hun fantasie in te zetten een compositie te maken en omgaan met scherven en lijm techniek, kortom een zeer leerzame workshop.    

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie
Discipline Beeldende kunst

Street Art

Groep 8 Tijdens deze workshop ontwerpen en tekenen de leerlingen bv iets uit de natuur of de wereld waarin we leven want street art is ontstaan als tegen reactie op bv milieu verontreiniging of geweld.Vervolgens worden de ontwerpen op karton overgenoemen waarna ze met een stanleymes worden uitgesneden. Op een plaat mdf worden  de sjablonen in de juiste positie gelegd zodat er een prachtige compositie onstaat.  Daarna gaan de kinderen aan de slag met spuitbussen om een echte graffiti painting te maken.Dit gebeurd altijd buiten op een groot zeil. Voor veel kinderen is het werken met spuitbussen een prachtige ervaring ze worden hierin duidelijk begeleid. De kinderen werken in groepjes aan één paneel en leren hierdoor goed samen te werken.

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie
Discipline Beeldende kunst

Waste Art

Groep 4 Tijdens dit project leren de kinderen om, van wat wij afval noemen, kunst te maken. Sommige zaken zijn direct te gebruiken, zoals flessen van wasmiddelen, waterflessen, toiletrollen, maar soms is het nog leuker om te ontdekken wat er tevoorschijn komt als je stopcontacten, stekkers, kapotte horloges of wekkers uit elkaar haalt. De kinderen krijgen voorbeelden te zien van beroemde kunstenaars, wat zij met afval hebben gemaakt. Daarna mogen ze zelf aan de slag en ontdekken dat ze eigenlijk allemaal een kunstenaar zijn.Kinderen in groep vier beginnen te leren abstract naar de wereld te kijken. Ook kunnen ze samengestelde opdrachten uitvoeren, waardoor het “zelf” maken van kunst meer wordt dan knutselen. Het wordt voor hen een vorm van zelf expressie. In dit project gaan kinderen hun werk presenteren en met elkaar vergelijken. Ze zullen ontdekken dat er verschillende manieren zijn om in kunst uiting te geven van een opdracht, van realistisch tot abstract. Een kunstwerk is niet alleen mooi of lelijk, leuk of stom, maar misschien wel veel meer.  

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie
Discipline Beeldende kunst

Picasso maskers

Picasso was een meester in het abcstracte weergeven van de realiteit. Zoals bijvoorbeeld zijn bijzondere gezichten. Voor kinderen sluit dit perfect aan bij hun belevingswereld omdat kinderen niet bang zijn om de realiteit fantasierijk weer te geven. We gaan aan de slag met allerlei gekleurd  karton, verf en stiften en hoe leuk is het om een bv oranje neus en blauwe oren te plakken op een gezicht dat je zelf mag bedenken. Het fantasische, kleurrijke resultaat ontstaat  spelenderwijs en is een avontuur voor elke leerling.  

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie