Lessen die Suzanne Visscher aanbiedt

Discipline Beeldende kunst

Aboriginal painting

  Groep 4 Weet jij hoe de Aboriginals elkaar verhalen vertelden? Dat deden ze door stippeltekeningen te maken. Zo vertelden ze elkaar de weg, een platte grond. Zo lieten ze elkaar zien hoe de zon en de maan, maar ook hoe er een dier uitzag. Maak je eigen Aboriginal tekening! De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners vanAustralie en leefden als nomaden. Hun cultuur beschikt over veel oude tradities, rituelen, verhalen en speciale kunst. Een kenmerkende schildertechniek is 'dot painting' - schilderen in stippen. Met deze schilderingen vertelden ze elkaar verhalen over verleden en toekomst. Tijdens de workshop kun je je eigen verhaal 'uit stippelen'!  

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie
Discipline Beeldende kunst

Duinen

Groep 2 Stel dat ons land geen duinen had, dan spoelden we met z’n allen weg. Hoe zijn die duinen ontstaan en wat zie je allemaal in de duinen, deze ontdekkingstocht gaan we samen met de kinderen doen. Eerst een kleine power-point over het ontstaan van de duinen en daarna aan de slag met papier,lijm, zand, ecoline en acrylverf. Met elkaar gaan we de duinen “bouwen” van papier, lijm en zand op smalle doekjes zodat er een echte kustlijn ontstaat. Zijn de duinen klaar dan gaan kinderen aan de slag om de zee te verven en als er is gekozen voor plat vlak, dan krijgt de lucht ook een mooie kleur. Deze duinenrij kan later als lesonderdeel gebruikt worden om te ontdekken welke dieren er leven en wat er aan plantensoorten groeit.  

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie
Discipline Beeldende kunst

Mozaieken

Groep 8 In de workshop Mozaïeken gaat ieder kind voor zich een ontwerp maken op een MDF plaatje van 20 x 20 cm, er kan ook gekozen worden voor een thema. Daarna gaan ze met gekleurde scherven aan de slag om het ontwerp in te lijmen. Na droging wordt het geheel gevoegd, waardoor er een mooi mozaïekwerk ontstaat zoals dat van ons grote voorbeeld Antoni Gaudi. Kinderen leren een compositie te maken en omgaan met scherven en lijm techniek.  

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie
Discipline Beeldende kunst

Street Art

Groep 8 Tijdens deze workshop ontwerpen en tekenen de leerlingen bv iets uit de natuur of de wereld waarin we leven want street art is ontstaan als tegen reactie op bv milieu verontreiniging of geweld.Vervolgens worden de ontwerpen op karton overgenoemen waarna ze met een stanleymes worden uitgesneden. Op een plaat mdf worden  de sjablonen in de juiste positie gelegd zodat er een prachtige compositie onstaat.  Daarna gaan de kinderen aan de slag met spuitbussen om een echte graffiti painting te maken.Dit gebeurd altijd buiten op een groot zeil. Voor veel kinderen is het werken met spuitbussen een prachtige ervaring ze worden hierin duidelijk begeleid. De kinderen werken in groepjes aan één paneel en leren hierdoor goed samen te werken.

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie
Discipline Beeldende kunst

Waste Art

Groep 4 Tijdens dit project leren de kinderen om, van wat wij afval noemen, kunst te maken. Sommige zaken zijn direct te gebruiken, zoals flessen van wasmiddelen, waterflessen, toiletrollen, maar soms is het nog leuker om te ontdekken wat er tevoorschijn komt als je stopcontacten, stekkers, kapotte horloges of wekkers uit elkaar haalt. De kinderen krijgen voorbeelden te zien van beroemde kunstenaars, wat zij met afval hebben gemaakt. Daarna mogen ze zelf aan de slag en ontdekken dat ze eigenlijk allemaal een kunstenaar zijn.Kinderen in groep vier beginnen te leren abstract naar de wereld te kijken. Ook kunnen ze samengestelde opdrachten uitvoeren, waardoor het “zelf” maken van kunst meer wordt dan knutselen. Het wordt voor hen een vorm van zelf expressie. In dit project gaan kinderen hun werk presenteren en met elkaar vergelijken. Ze zullen ontdekken dat er verschillende manieren zijn om in kunst uiting te geven van een opdracht, van realistisch tot abstract. Een kunstwerk is niet alleen mooi of lelijk, leuk of stom, maar misschien wel veel meer.  

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie
Discipline Beeldende kunst

Action Painting

Action Painting. Groep 7 en 8 Het woord zegt het al, met actie wordt er een prachtig kunstwerk, in groepsverband gemaakt. De kinderen gaan aan de gang met een groot doek van 60 x 80 cm om samen een schilderij te maken waar actie inzit. Eerst wordt er een achtergrond geschilderd en daarna gaan ze heerlijk los met brede kwasten en injectie spuiten(plastic) om een schitterend schilderij te maken. Het is een vrije workshop die door de wijze van aanbrengen van de verf elke keer zeer verrassend uitpakt. Voor deze workshop is er een handarbeid lokaal nodig waar creatief gewerkt kan worden in verband met eventuele spetters van de verf.  

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie
Discipline Beeldende kunst

Picasso maskers

Picasso was een meester in het abcstracte weergeven van de realiteit. Zoals bijvoorbeeld zijn bijzondere gezichten. Voor kinderen sluit dit perfect aan bij hun belevingswereld omdat kinderen niet bang zijn om de realiteit fantasierijk weer te geven. We gaan aan de slag met karton, verf en stiften en zo ontstaat er spelenderwijs een prachtig abstract gezicht.  

Aanbieder: Suzanne Visscher
Meer informatie