Terug naar beeldende kunstoverzicht

Beeldende kunst

Landoog Beeldenroute

Beeld je eens in! Even niet in het klaslokaal zitten werken, maar heerlijk in de natuur fietsen en kunst kijken. Dat kan! In 2022 fiets je in kleine groepjes naar Fort aan de Buursteeg. Vanaf daar begint de beeldenroute van ongeveer 9 km langs een 12-tal kunstwerken.

Bij deze beeldenroute georganiseerd door Stichting Landoog is een speciaal lespakket ontworpen om te leren kijken naar kunst. Om samen te werken en met andere ogen naar het landschap te kijken.

Je krijgt per groepje een schilderijlijst mee en je maakt bij elk kunstwerk samen met je groepje een foto, waarmee je uitbeeldt welk standpunt je het mooist vindt van het kunstwerk.

Dit project is vakoverschrijdend. Je leert iets over erfgoed, geschiedenis, aardrijkskunde, je leert teamwerken en…. Je bent in beweging. Bij elk kunstwerk hoort een korte tekst over de omgeving, de geschiedenis en het kunstwerk, dat om beurten wordt voorgelezen. Er is ook een aantal vragen om te verdiepen.

Leerdoelen:

  • samenwerken en sociale vaardigheden (vragen beantwoorden, luisteren naar elkaar, elkaar de ruimte geven te spreken)
  • Kunst leren kijken en interpreteren
  • Veilig aan het verkeer deelnemen
  • Nadenken over een kunstwerk en leren observeren wat je mooi vindt

Wij raden aan om per groepje een ouder of leerkracht mee te laten fietsen.

Landoog Beeldenroute

Data

mei tot en met oktober

Groep

7 en 8

Aantal lessen

2 plus de fietsroute

Kosten

€3,50 per leerling

Aanbieder

Stichting Landoog

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.