Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar dansoverzicht

Dans

Regen in het Woud

Dans, Theater en Acrobatiek

Dit project gaat door bij minimaal 100 leerlingen per  voorstelling

Het project bestaat uit:

* Een interactieve inleidende video, af te spelen in de klas, vol met leuke opdrachten

* Een voorstelling met dans, theater en acrobatiek waarin het maatschappelijk thema nadrukkelijk naar voren komt. Kleurrijke kostuums en pakkende muziek omlijsten de voorstelling.

* Een nagesprek met de spelers

Locatie voorstelling: grote zaal Spectrum

DE VOORSTELLING

Regen in het Woud vertelt over een oom en zijn nichtje. 
Hij is alleen maar bezig met geld verdienen, maakt niet uit ten koste van wat, zij houdt van de natuur en gaat graag op ontdekkingstocht. Wat een geluk dat ze op het enorme huis met zwembad van haar oom mag passen. En het ligt ook nog aan de rand van het prachtige regenwoud! Dat belooft vast veel avontuur. 

Ze is nog maar net aangekomen als de bel gaat… Er staat een vogel voor de deur! In paniek, op de vlucht! Er volgen nog veel meer dieren, allemaal zijn ze bang, zoeken een veilige plek…

Uiteraard biedt het nichtje ze allemaal onderdak. Ze komt er achter dat haar eigen oom de aanstichter is van deze ellende… Hij kapt het regenwoud voor een nieuw project! Alle dieren zijn hun huis kwijt!

Dan meldt de burgemeester van het dorp zich.. Hem is ter ore gekomen dat er allemaal dieren logeren in het huis. Weet het nichtje wel dat dat niet mag? Dat haar oom daar helemaal geen vergunningen voor heeft?

Wat een ellende…  Hoe moet ze dit nu oplossen? Ze besluit open kaart te spelen met de burgemeester en dan neemt het verhaal opeens een heel andere wending… De leerlingen in de zaal helpen mee aan de oplossing!

Regen in het Woud

Data

in overleg

Groep

4,5,6

Aantal lessen

1 voorstelling plus activiteit zelf te doen in de klas

Benodigde tijd

voorstelling van 60 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Project Lima

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.