Terug naar dramaoverzicht

Drama

Ook jij bent bijzonder anders!

Ontdek je talenten en ervaar hoe je een viltfilm maakt. Ben jij creatief met je handen of met je stem of ben je vooral muzikaal? 

Gebaseerd op het prentenboek Frederick van Leo Lionni

De muisjes werken hard om de voedsel voorraad voor de winter aan te leggen. Alleen één muisje werkt niet mee: hij verzamelt zonnestralen, kleuren en woorden.

 

 

Iedereen heeft talenten, ook jij bent ergens goed in. Jij kan bijvoorbeeld goed bouwen, lezen, regelen, mountainbiken, gitaar spelen, luisteren, toneel spelen of iemand helpen. Gelukkig zijn we allemaal anders, allemaal bijzonder anders.

 

Wij zijn MOMOtheaterwerkplaats en samen met onze deelnemers (mensen met een verstandelijke beperking) willen wij de leerlingen van de groepen 3 of 4 laten ervaren hoe je een viltfilm maakt. Wij hebben met onze deelnemers een stop-motion animatie gemaakt waar kleine muizen van vilt de hoofdrol spelen en samen met jullie maken wij een eigen scene.

Tijdens het maken van de scene uit de viltfilm kruipen de leerlingen in de huid van een viltkunstenaar, een stemacteur, een foley artiest (geluidseffecten) en / of  een muzikant. Hierdoor ontdek je wat je het leukst vindt, waar je goed in bent en wat je (nog) niet zo ligt.

De leerlingen werken samen met deelnemers van MOMOtheaterwerkplaats, een bijzondere samenwerking. Een samenwerking die bijdraagt aan de inclusieve samenleving. Door het samen spelen en maken van creatieve producten leren de MOMO deelnemers en leerlingen elkaar kennen. De ervaring leert ons dat er veel herkenning zal plaats vinden. Ieders talenten zullen zichtbaar worden voor elkaar.

De MOMO deelnemers leggen samen met de begeleiders/makers de verschillende onderdelen uit, doen samen de kennismakingsoefeningen en werken met de leerlingen samen. Door de theaterervaring van de MOMO deelnemers maar ook door hun puurheid kan iets heel moois ontstaan.

Programma (tussen 10:00 uur en 12:00 uur)

Het programma is in samenspraak met de docent flexibel samen te stellen.

1. Samen opstarten met een warming-up en elkaar ontmoeten.

2. Film: ‘‘PIEP’’ samen kijken.

Korte pauze

3. Uitleggen hoe de film, decor, geluiden en muziek gemaakt zijn.

4. Workshop half uurtje (Muziek, Stemmen/geluiden of Atelier).

5. Samen afsluiten en laten zien wat je gedaan hebt.

Wij plannen graag één woensdagochtend in om samen te werken. De ochtend vindt plaats in de filmstudio en het atelier van MOMOtheaterwerkplaats of op de basisschool zelf. Wij willen alle leerlingen voldoende ruimte geven om te ervaren en te maken, daarom kiezen wij er voor om de groep niet groter te maken dan +/-20 leerlingen.

 

In de bijlage zijn de doelen beschreven waaraan we willen voldoen binnen dit project.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@momotheaterwerkplaats.nl.

HOPELIJK TOT ZIENS

Ook jij bent bijzonder anders!

Data

Vanaf half februari 2022

Groep

3 en 4

Groep

3,4

Aantal lessen

Woensdag ochtend

Benodigde tijd

van 10 tot 12 uur

Kosten

€ 3,50 per leerling

Aanbieder

Momo theaterwerkplaats

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.