Terug naar erfgoedoverzicht

Erfgoed

Gilbertjaar

In 2019 wordt in Veenendaal het Gilbert jaar gevierd. Dit is een initiatief van de Stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal. Deze Stichting wil in het jaar 2019 op zo veel mogelijk terreinen aandacht besteden aan de 500e geboortedag van Gilbert: in de binnenstad, in de horeca, in de politiek, in de architectuur, bij bedrijven, bij de sportclubs en in het onderwijs zodat alle inwoners van Veenendaal betrokken kunnen zijn bij dit evenement.

School en Cultuur is gevraagd om samen met de culturele instellingen in Veenendaal een programma samen te stellen dat geschikt is voor alle basisscholen in Veenendaal, ongeacht de identiteit van de school. Dit project kan door de leerkrachten zelf gegeven worden aan de hand van het lesmateriaal dat via de download op deze site te verkrijgen is. Indien gewenst kan Gaby Jansen in de rol van Gilbert op eigen kosten door de school worden ingehuurd. Meer informatie hierover is te verkrijgen via School en Cultuur.

Gilbertjaar

Data

juli tot en met december 2019

Groep

1 tot 8

Aantal lessen

zelf te bepalen, lessen gegeven door de eigen leerkracht

Benodigde tijd

zelf te bepalen

Kosten

gratis, Gilbert in te huren op eigen kosten

Aanbieder

School en Cultuur

Downloads

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.