Terug naar erfgoedoverzicht

Erfgoed

Nieuwsgierig naar de wol- en textielfabrieken in Veenendaal?

Het project Wol- en Textielfabrieken in Veenendaal. 

In de geschiedenismethoden gaat het bij het onderwerp Industrialisatie vaak over de industrie in Engeland of, waar het om textiel gaat, over de industrie in Twente. Door dit project ontdekken de leerlingen dat ook in Veenendaal tijdens en na de industrialisatie veel wol- en textielfabrieken ontstonden. Ook zullen zij ontdekken, hoe het was om als kind te moeten werken in deze fabrieken.
De leerlingen ontdekken ook wat er binnen en buiten de Cultuurfabriek nog te zien is van de textielfabriek die vroeger op deze plek stond.

Het project Wol- en textielfabrieken in Veenendaal bestaat uit twee lessen, die op school worden gegeven met vervolgens een bezoek aan de Cultuurfabriek waar de leerlingen opdrachten uitvoeren in het gebouw, het Museum Veenendaal en bij het multitouchscherm van het Historisch Informatiepunt  ( HIP ). Voor les 2 op school biedt het project verschillende keuzethema's. De docent kan kiezen op grond van interesse en beschikbare tijd. 

Nieuwsgierig naar de wol- en textielfabrieken in Veenendaal?

Data

september tot juli op donderdagochtend (één groep per donderdagochtend)

Groep

7 en 8

Aantal lessen

2 lessen in de klas en een groepsbezoek in De Cultuurfabriek

Benodigde tijd

Groepsbezoek: 75 minuten

Kosten

€3,50 per leerling

Aanbieder

Historisch Informatiepunt

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.