Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar literatuuroverzicht

Literatuur

Lespakket: Vergeet mij nietje

In dit lespakket neem je je leerlingen mee in de wereld van vriendschap aan de hand van het prentenboek Vergeet mij nietje van Milja Praagman. Met vier activiteiten waarin de kinderen met taal spelen, zingen, voelen en ervaren, breiden ze hun woordenschat uit.

Dankzij het prentenboek De parkiet, de zeemeermin en de slak van Annemarie van Haeringen maken de kinderen ook kennis met kunstenaar Henri Matisse. Kunst en vriendschap komen mooi samen wanneer de leerlingen aan de slag gaan met een poesiealbum en hun eigen kunstwerkjes.

Dit lespakket bevat:

  • Prentenboeken over vriendschap en kunst
  • Lesbrieven, lesmateriaal rondom de prentenboeken en activiteiten, en werkbladen
  • Toegang tot een speciale website met video- en audiomateriaal

Corona-proof:

Dit lespakket is na bestelling in zijn geheel op te halen in De Cultuurfabriek. De docent ontvangt hierbij lesmateriaal om dit project zelf op school uit te voeren. Voor en na uitlening wordt de inhoud van dit lespakket gedesinfecteerd door medewerkers van de Bibliotheek.

Lesdoelen:

  • Leesplezier vergroten
  • Woordenschat uitbreiden (o.a. vriendschap en kunst)
  • Kennismaken met kunst (Henri Matisse)
Lespakket: Vergeet mij nietje

Data

In overleg

Groep

3

Aantal lessen

4 lessen op school, door eigen leerkracht

Benodigde tijd

6 weken lenen

Kosten

€45

Aanbieder

Bibliotheek Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.