Terug naar literatuuroverzicht

Literatuur

Zeg het! Met verhalen.

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het eigenlijk zit met die ándere oma van Roodkapje? Of wat als Sneeuwwitje helemaal geen zin had gehad om het huishouden voor zeven dwergen te doen?

Wist je dat verhalen óveral om ons heen zijn en we eigenlijk niet zonder kunnen? Dat onze wereld zonder verhalen misschien wel niet zou bestaan?

Tijdens dit project leren leerlingen allereerst meer over het ‘ambacht’ verhalen vertellen. Ze maken kennis met verhalen, de geschiedenis ervan en hoe verhalen opgebouwd zijn. Maar ze gaan er ook creatief mee aan de slag. Ze leren  - door middel van creatieve oefeningen en werkvormen - zelf verhalen te bedenken, te improviseren en te ontdekken wat je allemaal met verhalen kan.

Dit project is gemaakt voor groep 5/6, maar tevens geschikt voor groep 7/8

Zeg het! Met verhalen.

Data

Gehele jaar door (bezoek gastdocent in overleg)

Groep

5 t/m 8

Groep

5,6,7,8

Aantal lessen

1 les gastdocent (60 min), 3 lessen zelfstandig in de klas (30-45 min per les) en optioneel een eindpresentatie (60 min)

Benodigde tijd

Zie omschrijving lessen

Kosten

€3,50 per leerling

Aanbieder

Sanne Heymann creatiefnemer

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.