Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Maak een Wearable

Tijdens deze dynamische workshop gaan de leerlingen 3D-printen, solderen én lasersnijden om zo een Wearable te maken; een draagbaar object of sieraad met een LED-lampje er in.
Nadat ze uitleg hebben gekregen over de drie technieken waar ze hun Wearable mee gaan maken, gaan ze aan de slag met het ontwerpen van hun eigen ontwerp. Zo maken ze kennis met onze 3D-printers, leren ze hoe de lasersnijders werken en gaan ze heel stoer solderen. Als de Wearables klaar zijn, volgt een korte evaluatie en kunnen de leerlingen elkaars creaties bewonderen.

Lesdoelen:
• Kennismaken met verschillende technieken en hoe ze gecombineerd kunnen worden
• Bevorderen van maakplezier
• Stimuleren van creativiteit

Bijzonderheden: Aan deze workshop kunnen maximaal 15 kinderen meedoen. In overleg kan de andere helft van de klas (kosteloos) het educatieve programma Biebscape (binnenkort weer beschikbaar) volgen. Om de gehele klas te laten genieten van beide programma’s, zijn twee bezoekjes aan De Cultuurfabriek nodig.

Data

Vrij te bepalen, minimaal 1 maand voor het bezoek

Groep

7 en 8

Aantal lessen

2 dagdelen door combinatie met biebescape

Benodigde tijd

120 minuten

Kosten

€3,50 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.