Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Hoe maak je een reactiespel met micro:bit

Wist je dat er in heel veel apparaten een kleine computer zit? Van koffiezetapparaten tot airconditioning: microcontrollers zijn overal. In deze workshop programmeren leerlingen zelf de microcontroller Micro:bit, ontworpen voor het onderwijs door de BBC.

De kinderen ontwerpen in duo’s hun eigen reactiespel en gaan daarna de uitdaging aan: wie reageert het snelst? Ze verbinden daarbij de Micro:bit met twee grote gekleurde gameschakelaars om hun eigen spelontwerp tot leven te brengen.

 Leerdoelen

·         Computational thinking

·         ICT basisvaardigheden

·         Samenwerken

·         Creatief denken

·         Probleemoplossend denken

   Locatie: In De Cultuurfabriek

 

 

L

 

Hoe maak je een reactiespel met micro:bit

Data

periode vrij te kiezen, maar niet op vrijdag, (minimaal 1 maand voor het gewenste bezoek). De workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek.

Groep

7

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

90 minuten

Kosten

€ 4,00 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.