Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Programmeren met de Micro.bit

Wist je dat er in heel veel apparaten een kleine computer zit? Van koffiezetapparaten tot airconditioning: microcontrollers zijn overal.
In deze workshop leren de leerlingen hoe ze zelf een microcontroller kunnen programmeren. De door de BBC speciaal voor het onderwijs ontworpen micro:bit is namelijk voor allerlei functies in te stellen: van het tonen van tekst tot het laten functioneren van een stappenteller. Na korte tijd zal deze microcomputer geen geheimen meer hebben voor de leerlingen.

De leerlingen gaan in duo’s aan de slag met een micro:bit en een laptop.

Corona-proof:
Deze workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek, waarbij er maatregelen zijn getroffen rondom de hygiëne en het bewaren van anderhalve meter afstand. Deze workshop is na overleg ook door een medewerker van het FabLab uit te voeren op school. Op school kunnen de leerlingen gebruikmaken van hun eigen schoollaptop tijdens deze workshop.
De micro:bits zijn eigendom van FabLab Veenendaal. Voor en na elke workshop worden ze gedesinfecteerd.

Lesdoelen:
•Kennismaken met programmeren
• Computational thinking bevorderen en ICT basisvaardigheden versterken
• Samenwerken
• Creatief denken

Programmeren met de Micro.bit

Data

Vrij te bepalen, minimaal 1 maand voor het bezoek

Groep

7

Aantal lessen

1 les van 90 minuten

Benodigde tijd

90 minuten

Kosten

€ 3,50 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.