Terug naar muziekoverzicht

Muziek

Mijn klas is een drumstel

Inhoudelijk zal ik eerst wat over mijzelf vertellen en natuurlijk wat ik in het dagelijks leven doe als drummer/drumdocent.
Vervolgens zal ik een aantal dingen vertellen over het drumstel en de elektronische "sample pad" die ik mee zal nemen. Ook laat ik uiteraard een aantal dingen horen.

Vervolgens is het de bedoeling dat de leerlingen zelf aan de slag gaan. Een drumstel bestaat uit een aantal onderdelen en de klas wordt in drie groepen verdeeld. Elke groep vertegenwoordigt een onderdeel van een drumstel. Zo gaan we door middel van stampen, klappen, tikken en misschien een aantal kleine percussie instrumenten gezamenlijk een aantal ritmes oefenen. Om een ritme goed te laten klinken zal iedereen goed naar elkaar moeten luisteren. Ook proberen we een van de ritmes gezamenlijk mee te spelen met muziek die leerlingen zelf aandragen.

Volgende stap is om die verschillende onderdelen individueel te kunnen meespelen.

De hele klas doet dit gewoon op hun plaats maar gedurende de workshop zal ik verschillende malen leerlingen naar voren halen om achter een trommel of elektronische pad plaats te nemen en het ritme mee te spelen. Tot slot spelen we gezamenlijk weer mee met muziek.

De lessen van Elevate zijn altijd neutraal en/of van christelijke signatuur. Check onze leswijzer op www.artsschoolelevate.nl/elevate-leswijzer

Data

september tot juli

Groep

6, 7 en 8

Aantal lessen

in overleg

Benodigde tijd

in overleg

Kosten

€3,50 per leerling

Aanbieder

Artsschool Elevate

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.