Terug naar muziekoverzicht

Muziek

Mijn klas is een popkoor

Tijdens het project leren kinderen om muzikaal uitdagende popnummers te zingen die ze allemaal kennen van YouTube, Spotify of ITunes. In dit project wordt volop gebruik gemaakt van de nieuwe media. Tijdens het zingen, maken kinderen kennis met meerstemmigheid en verschillende muzikale stijlen. Er is veel aandacht voor articulatie, dynamische verschillen, zuiverheid en voordracht. Kinderen leren dat het “zelf zingen” misschien nog wel leuker is dan er alleen naar te luisteren of te kijken bij “The Voice”. Wie weet schuilt in de klas wel het volgende nationale zangtalent. 

Kinderen in de bovenbouw zijn in staat om ritmisch complexere en muzikaal uitdagender nummers te onderscheiden en te herkennen. Fysiek is het ook mogelijk om in een groter toongebied te zingen of nummers uit te voeren die om een langere adem vragen. Dat biedt mogelijkheden om zelf bekende popsongs uit te voeren. In deze leeftijd spiegelen kinderen zich meer aan leeftijdsgenoten. Samen zingen zorgt voor een positieve groepsdynamiek, waarbij de nadruk op de verschillen wegvalt. In plaats van een “battle” doen de kinderen samen hun best.

De lessen van Elevate zijn altijd neutraal en/of van christelijke signatuur. Check onze leswijzer op www.artsschoolelevate.nl/elevate-leswijzer

Data

september tot juli

Groep

6, 7 en 8

Aantal lessen

in overleg

Benodigde tijd

in overleg

Kosten

€ 3,50 per leerling

Aanbieder

Artsschool Elevate

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.