Terug naar muziekoverzicht

Muziek

Niets te wensen

Er was eens een mannetje met de vreemde naam Timpetee. Hij woonde, samen met zijn vrouwtje Isabel, in een oude theepot…

De voorstelling ‘Niets te wensen’ is een bewerking van het sprookje ‘Mannetje Timpetee’ (gebroeders Grimm). De kinderen volgen het verhaal van dit mannetje, zijn hebberige vrouwtje en een mysterieuze pratende vis. Deze bijzondere vis kan wensen vervullen, maar de wensen van vrouwtje Isabel nemen wel heel erg vreemde vormen aan. Tijdens het verhaal ontdekken de kinderen dat je eigenlijk niet zoveel nodig hebt om gelukkig te kunnen zijn.

‘Niets te wensen’ is een interactieve voorstelling waarbij de kinderen worden uitgedaagd om mee te doen, spelen en denken. Door middel van een oude telefoon geven de kinderen antwoorden op vragen en helpen ze mee het verhaal vorm te geven. Tijdens de voorstelling wordt er door Troef muziek gemaakt op veel verschillende instrumenten.

Bij deze voorstelling hoort ook een lesbrief met originele en creatieve suggesties. Verder zijn de liedjes te beluisteren via o.a. Spotify en Youtube. Alle informatie is te vinden op: www.troef-theater.nl. Klik bij 'aanbod' op de betreffende voorstelling. 

Let op: de eigen bijdrage aan School en Cultuur is afhankelijk van het aantal leerlingen per voorstelling. Neem hiervoor eerst contact op met School en Cultuur!

 

Niets te wensen

Data

Hele schooljaar op woensdag en donderdag

Groep

3,4,5,6

Aantal lessen

1 voorstelling in de aula of speelzaal voor maximaal 3 groepen (circa 90 kinderen) per voorstelling

Benodigde tijd

Duur voorstelling: circa 50 minuten

Kosten

495 euro voor de eerste voorstelling, 295 euro voor elke volgende voorstelling op dezelfde dag en locatie.

Aanbieder

Troef Theater

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.