Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar muziekoverzicht

Muziek

Niets te wensen

Er was eens een mannetje met de vreemde naam Timpetee. Hij woonde, samen met zijn vrouwtje Isabel, in een oude theepot…

De voorstelling ‘Niets te wensen’ is een bewerking van het sprookje ‘Mannetje Timpetee’ (gebroeders Grimm). De kinderen volgen het verhaal van dit mannetje, zijn hebberige vrouwtje en een mysterieuze pratende vis. Deze bijzondere vis kan wensen vervullen, maar de wensen van vrouwtje Isabel nemen wel heel erg vreemde vormen aan. Tijdens het verhaal ontdekken de kinderen dat je eigenlijk niet zoveel nodig hebt om gelukkig te kunnen zijn.

‘Niets te wensen’ is een interactieve voorstelling waarbij de kinderen worden uitgedaagd om mee te doen, spelen en denken. Door middel van een oude telefoon geven de kinderen antwoorden op vragen en helpen ze mee het verhaal vorm te geven. Tijdens de voorstelling wordt er door Troef muziek gemaakt op veel verschillende instrumenten.

De voorstelling duurt circa 50 minuten en is geschikt voor kinderen van groep 3 t/m 6, voor maximaal 3 groepen (circa 90 kinderen) per keer. De voorstelling kan worden gespeeld in de aula, speelzaal of in een theaterzaal. Bij deze voorstelling ontvangen de groepen een lesbrief en de liedjes uit de voorstelling (digitaal). 

Niets te wensen

Data

Hele schooljaar op woensdag en donderdag

Groep

3,4,5,6

Aantal lessen

1 voorstelling in de aula of speelzaal voor minimaal 50 lln en maximaal 3 groepen (circa 90 kinderen) per voorstelling. Speciaal onderwijs in overleg

Benodigde tijd

circa 50 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Troef Theater

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.