Beeldende kunst

Waste Art


Groep 4 Tijdens dit project leren de kinderen om, van wat wij afval noemen, kunst te maken. Sommige zaken zijn direct te gebruiken, zoals flessen van wasmiddelen, waterflessen, toiletrollen, maar soms is het nog leuker om te ontdekken wat er tevoorschijn komt als je stopcontacten, stekkers, kapotte horloges of wekkers uit elkaar haalt. De kinderen krijgen voorbeelden te zien van beroemde kunstenaars, wat zij met afval hebben gemaakt. Daarna mogen ze zelf aan de slag en ontdekken dat ze eigenlijk allemaal een kunstenaar zijn.

Kinderen in groep vier beginnen te leren abstract naar de wereld te kijken. Ook kunnen ze samengestelde opdrachten uitvoeren, waardoor het “zelf” maken van kunst meer wordt dan knutselen. Het wordt voor hen een vorm van zelf expressie. In dit project gaan kinderen hun werk presenteren en met elkaar vergelijken. Ze zullen ontdekken dat er verschillende manieren zijn om in kunst uiting te geven van een opdracht, van realistisch tot abstract. Een kunstwerk is niet alleen mooi of lelijk, leuk of stom, maar misschien wel veel meer.


 

Data

september tot juli

Benodigde tijd

1 uur

Kosten

€50,00

Aanbieder

Suzanne Visscher

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.