Drama

Artistiek de eeuwen door

Groep 1 t/m 8 Een multidisciplinair project voor de hele school! Het project in het kort: De kinderen gaan gedurende vijf weken, per groep een periode uit de kunst-en muziekgeschiedenis verkennen. Ze leren één lied wat bij de periode aansluit en maken een groot schilderij dat eveneens bij de periode aansluit. Zij studeren om het lied en schilderij een toneelstuk in, dat zij uitspelen. Dit alles gebeurt onder leiding van bekwame coaches. Op de dag van de uitvoering komen alle groepen samen en laten in een voorstelling zien wat zij ingestudeerd hebben aan de andere kinderen en de ouders. De rode draad in het geheel is een verhaal, over de troubadours Roderick en Rosa, dat wordt uitgespeeld door de coaches, die zelf een actieve rol in het stuk hebben. De muzikale ondersteuning wordt live verzorgd door een ensemble en een kinderkoor. Doel: kinderen krijgen een onvergetelijke boost aan cultuureducatie en doen bovendien podiumervaring op.  

Aanbieder: Stemwerkplaats Rezonanz
Meer informatie

Schoolvoorstellingen in Theater De Lampegiet

Groep 1 t/m 8 Werkgroep Educatieve Theatervoorstellingen (WET). Ieder schooljaar wordt een aanbod van professionele schoolvoorstellingen samengesteld voor de basisscholen. Deze voorstellingen vinden plaats in Theater de Lampegiet te Veenendaal. Bij het samenstellen van de programmering wordt zorgvuldig gelet op inhoud, zodat elk kind gedurende zijn basisschooltijd in aanraking komt met de verschillende theatergenres (dans, muziektheater, toneel etc.) Bij iedere voorstelling wordt ter voorbereiding een lesbrief toegestuurd naar de deelnemende scholen.  Meer informatie en educatieve filmpjes ter voorbereiding van het theaterbezoek zijn te vinden op www.lampegiet.nl/schoolvoorstellingen

Aanbieder: Theater de Lampegiet/WET
Meer informatie

Fluisterkruid

Groep 3 t/m 8 MOMO presenteert zijn eigen versie op het verhaal Fluisterkruid van Hanna Kraan uit het boek Bloemen voor de boze heks. Via een theater voorstelling wordt het thema “ uitschelden en uitlachen “ aan de orde gesteld. Moet je er op ingaan, vragen te stoppen of laten gaan? Een onderwerp wat dicht bij het thema pesten ligt. Het gebeurt overal waar mensen zijn, ook in de klassen. Wie heeft er niet mee te maken gehad ? MOMO biedt een kort programma aan van 60 min waarin men een korte voorstelling kan zien, gespeeld door spelers met een verstandelijk handicap. Hierop volgt een korte interactie met de kinderen over wat uitlachen en uitschelden is. Doormiddel dat de leerlingen samen met de acteurs van MOMO hun eigen voorstelling spelen, waarin zij het thema zelf gaan ervaren. Hoe is het om in de schoenen te staan van de ander? 

Aanbieder: Momo theaterwerkplaats
Meer informatie

Clownerie

Groep 3 t/m 8 De clowns van Momo laten de kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met theater. Ze spelen scenes met herkenbare thema’s die enorm worden uitvergroot met veel humor. Tevens ontstaat een kennismaking met onze acteurs met een verstandelijke beperking. Iets wat voor veel kinderen nog onbekend zou zijn. Een voorstelling van de clowns duurt minimaal 30 minuten. De voorstelling wordt in een informatieve bijeenkomst op school / in de klas bij de leerlingen aangekondigd. Dit om de doelgroep ( mensen met een verstandelijke beperking) bij de leerlingen te introduceren!

Aanbieder: Momo theaterwerkplaats
Meer informatie