Profiel Bouwen

Het profiel bouwen is een project waarbinnen de leerlingen met verschillende kunstdisciplines in aanraking komen.

Het profiel bouwen is een project waarbinnen de leerlingen met verschillende kunstdisciplines in aanraking komen. Er wordt uitgelegd hoe producten binnen het kunstvak vorm krijgen. Ieder leerjaar heeft een specifieke kunstdiscipline waarin het thema 'bouwen' centraal staat.

Het bouwen van een product staat centraal, waarbinnen gewerkt wordt naar een eindproduct (presentatie).

Door te klikken op één van onderstaande groepen kunt u extra informatie van ieder project vinden.

Kleine muis zoekt een huis

Een voorleesproject van de bibliotheek, voor de jongste groep kleuters bij u op school.

Als een kleine muis een dikke appel vindt, is het gat van zijn holletje te klein om de buit naar binnen te slepen. Tevergeefs probeert hij bij andere holbewoners onderdak te krijgen. Omdat hij zo nu en dan een hapje van zijn eigen appel neemt, passen muis en appel 's avonds in zijn eigen holletje.

Mooi verhaal met leuke opdrachten.

Voor meer informatie over de inhoud zie de download of neem contact op met de aanbieder. 

Prijs: 3,50 euro per leerling 

Wanneer: van maandag tot vrijdag

Aanbieder: Bibliotheek

Torens bouwen

Groep 2

Van kleins af aan zijn we aan het bouwen. Als baby stapelen we blokken, lego, ronde bakjes die steeds kleiner worden, enzovoorts. Hoe groter we worden hoe hoger de bouwwerken en hoe ingewikkelder. Het lijkt er op dat torens bouwen bij ons hoort. Wie maakt de hoogste toren? En wie de mooiste, gekste, dikste of dunste? Torens kunnen van allerlei materialen gemaakt zijn. Van hout, steen, klei, lego, plastic, eierdozen, zelfs van taartjes en soesjes…er zijn spelletjes waarbij je de hoogste torens moet bouwen (met stoeltjes) of een hoge toren niet moet laten instorten…Torens maken is leuk. Kleuters doen het vaak automatisch. Gewoon omdat ze het leuk vinden. Zal de toren stevig genoeg zijn of omvallen? Hoe spannend is dat?

In dit project gaan we fijn torens bouwen. Van allerlei materialen. Ook gaan we kijken naar allerlei torens in het landschap: vuurtorens, watertorens, kerktorens, de torens in Veenendaal…en we gaan over torens praten en werken. Heerlijk, laat de fantasie maar de vrije loop gaan!

Voor meer informatie zie downloads of neem contact op met de aanbieder.

Wanneer: van maandag tot vrijdag , komend schooljaar. 

Prijs: 3,50 per leerling

Aanbieder: De Werkhoven

Zangplezier

Afbeeldingsresultaat voor zangplezier

 

Een project voor groep 3

Deze workshop zang geeft je klas een muzikale impuls. De kinderen gaan aan de slag, leren leuke, mooie en eenvoudige liederen in combinatie met spelopdrachten. De leerkracht doet suggesties op om mee te nemen voor de praktijk van alle dag. Aan de hand van eenvoudig eenstemmig internationaal repertoire worden de kinderen meegenomen op een ontdekkingstocht in de wereld van het zingen. De kinderen krijgen een beeld van de vele mogelijkheden die zingen biedt en maken kennis met hun eigen stem. Zij krijgen bovendien op een speelse manier een indruk van het zingen van blad en leren de eerste drie notennamen do-re-mi. Aan het eind van de cursus is er de mogelijkheid een klein concertje te organiseren voor de andere kinderen van de school of de ouders. 

Voor meer informatie zie de downloads of neem contact op met de aanbieder.

wanneer: van maandag tot vrijdag.

prijs 3,50 per leerling.

Aanbieder: Stemwerkplaats Rezonanz

Aboriginal Painting

Een project voor groep 4

Weet jij hoe de Aboriginals elkaar verhalen vertelden? Dat deden ze door stippeltekeningen te maken. Zo vertelden ze elkaar de weg, een platte grond. Zo lieten ze elkaar zien hoe de zon en de maan, maar ook hoe er een dier uitzag. Maak je eigen Aboriginal tekening!

Dit doe je door met een wattenstaafje of de steel van een kwast in de verf te dopen en je eigen tekening te maken.

Voor meer informatie zie de downloads of neem contact op met de aanbieder.

Prijs 3,50 per leerling 

Wanneer: van maandag tot vrijdag

Aanbieder: Suzanne Visscher

Samen muziek maken geblazen

Groep 5

Samen een orkest vormen en performen. Zelf instrumenten maken.

Voor meer informatie zie de downloads of neem contact op met de aanbieder.

Data: september tot juli

Prijs: €3,50 per leerling

 

Aanbieder: Muziekschool de Muzen

Move to move

Een project voor groep 6

De leerlingen gaan een bewegende bouwkunst maken met hun eigen lichaam, ofwel een choreografie. Net zoals in de architectuur is een chorografie opgebouwd uit bouwstenen, cement en mooie versieringen om het af te maken. De leerlingen zullen in groepen werken om ze te laten ervaren dat je met dezelfde bouwstenen en cement veel verschillende bouwkunsten kan maken. In de voorbereidende lessen worden de bouwstenen en het cement verzameld om vervolgens in de afsluitende les te gaan metselen en de versieringen aan te brengen. Aan het einde van het project zullen de leerlingen hun choreografie/bouwkunst presenteren aan elkaar. 

Voor meer informatie zie de downloads of neem contact op met de aanbieder.

Wanneer: van maandag tot vrijdag

prijs: 3,50 per leerling

Aanbieder: Muziekschool de Muzen

Ozobot

Afbeeldingsresultaat voor ozobot

Een project voor groep 7.

Met een paar eenvoudige skills kun je ons kleine robotje programmeren. Met een wit papiertje en een zwarte stift kom je al een heel eind. Het wordt nog leuker als je de robot gaat laten dansen: Bedenk de choreografie, gebruik de kleuren in een zelf bedachte volgorde en kijk: De Ozobot danst jouw dans!
De robot bepaalt welke kant hij (willekeurig) op moet gaan als je een kruispunt tekent. Het gaat echter wel wat dieper dan alleen een lijntje tekenen. Door de juiste codering te ontdekken en toe te passen beweegt de Ozobot zoals jij wilt!

Voor meer informatie zie de downloads of neem contact op met de aanbieder.

prijs :€3,50 per leerling

wanneer: dinsdag

Aanbieder: Sie onderwijs

Musical begeleiding

Afbeeldingsresultaat voor groep 8 musical

Een musical met groep 8 is meestal een feest voor de groep en voor de leerkracht. Maar soms is het handig om meer expertise in huis te hebben op het gebied van zang of regie. Onze docenten gaan u bijstaan bij het proces rond het instuderen en uitvoeren van de musical.
We bouwen samen naar een eindfeest, een mooie afsluiting, voordat de leerlingen naar de middelbare school gaan.

Voor meer informatie zie de downloads of neem contact op met de aanbieder.

prijs : 3,50 per leerling

wanneer: maandag tot vrijdag

Aanbieder: Stemwerkplaats Rezonanz

Dit profiel reserveert u voor alle groepen in één keer

Reserveer dit complete profiel