Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar beeldende kunstoverzicht

Beeldende kunst

lessenserie | Ik kies het zelf wel! - abstracte kunst

De opkomst van abstracte kunst is begonnen met eigenwijze kunstenaars die niet meer wilden werken volgens de normen van de tijd. Zij lieten hun fantasie de vrije loop en gingen werken vanuit gevoel. Dat leverde kunst op waar de mensen eerst aan moesten wennen maar wat door kinderen al snel wordt begrepen!

In deze 2 lessen gaan we met de kinderen kijken naar het werk van Kandinsky en Malevitsj. Twee verschillende kunstenaars, maar beide hebben zij de weg geopend naar een nieuwe manier van kunst maken. Dat gaan we samen onderzoeken en de kinderen maken twee kunstwerken. Een kunstwerk met de hele klas en een eigen werk. 

lessenserie | Ik kies het zelf wel! - abstracte kunst

Data

het hele jaar op di en do

Groep

1,2,3

Aantal lessen

2

Benodigde tijd

2 x 1,5 uur

Kosten

€ 4,00 per leerling

Aanbieder

Lianne van Slooten

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.