Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar beeldende kunstoverzicht

Beeldende kunst

lessenserie | Hoe doe je dat toch Picasso? - diverse technieken

Picasso is misschen wel de meest bekende en de meest veelzijdige kunstenaar die geleefd heeft. Hij liet zich steeds weer opnieuw uitdagen door nieuwe technieken en materialen. Hij stond ook aan de wieg van abstracte kunst.

Deze 2 lessen gaan we ook aan de slag met abstracte kunst. In de eerste les gaan we tekenen van realistisch naar abstract. In de tweede les kijken we naar het kubisme en gaan we kijken of we zelf ook zo kunnen werken. Deze lessen zitten vol kunstbeschouwing en kunstgeschiedenis. De kinderen leren observeren en onderzoeken en worden uitgedaagd om buiten de gebaande paden te treden!

lessenserie | Hoe doe je dat toch Picasso? - diverse technieken

Data

het hele jaar op di en do

Groep

5,6,7

Aantal lessen

2 lessen

Benodigde tijd

2 lessen van min. 1,5 uur

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Lianne van Slooten

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.