Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar beeldende kunstoverzicht

Beeldende kunst

Street Art en Graffiti: Maak je eigen spuitbus karakter

Heb jij wel eens goed om je heen gekeken? Naar de muren van gebouwen, naar de straat, naar gevels, tunnels en wanden? 

Vaak zijn deze vlakken saai, grijs en grauw. Maar soms is er ook iets anders te zien: een tekening, een schildering, gekke poppetjes of een boom met een breiwerk. Soms groot en opvallend, soms zo klein dat alleen de echt oplettende mensen het zien.

Deze kunstwerken in de openbare ruimte heten street art, oftewel straatkunst. Kunst met een boodschap, waardoor je anders naar de wereld om je heen gaat kijken. Het is kunst die de wereld verandert, mooier maakt of verrast. Een van de onderdelen van street art is graffiti.

Met graffiti maak je gebruik van spuitbussen, en als je veel street art maakt, heb je ook veel lege spuitbussen over. Met deze spuitbussen kun je ook weer kunst maken, en in deze workshop gaan jullie onder begeleiding van een graffiti-artiest dit doen!

Van deze lege spuitbussen gaan jullie binnen of buiten (dus je hoeft niet op het weer te letten) je eigen spuitbuskarakter maken. Eerst schets je met potlood hoe zijn gezicht eruit gaat zien. Als je tevreden bent met je ontwerp, kun je met graffiti stiften jouw karakter afmaken. Als hij af is, kun je hem mee naar huis nemen!

Street Art en Graffiti: Maak je eigen spuitbus karakter

Data

september tot juli

Groep

3,4,5,6,7,8

Aantal lessen

1 les

Benodigde tijd

1 uur

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Straatkapers Graffiti Collectief

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.