Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar beeldende kunstoverzicht

Beeldende kunst

Cobra in vogelvlucht

Ter gelegenheid van de expositie Cobra in vogelvlucht die van 20 februari tot en met 7 september 2024 te bezichtigen is in Stadsmuseum Veenendaal. CoBrA is een kunstenaarsstroming die van 1948-1951 floreerde.
CoBrA kunstenaars vonden hun inspiratiebronnen in kindertekeningen, primitieve- en volkskunst. Favoriete onderwerpen zijn fantasiewezens en dieren, met name vogels, katten, honden en slangen.
De bekendste Cobra kunstenaars zijn Corneille, Karel Appel en Lucebert. Maar daarnaast is werk te zien van nog 16 andere CoBrA kunstenaars. De kunstenaars kwamen uit Copenhagen, Brussel en Amsterdam. Hieruit is de naam CoBrA ontstaan.

Het kunsteducatie programma bestaat uit:

*Een rondleiding door de expositie Cobra in vogelvlucht.

*Een teken-schilderworkshop waarin de leerlingen spontaan te werk gaan met de inspiratiebronnen van Cobra als uitgangspunt.

Cobra in vogelvlucht

Data

20 februari tot 7 september 2024

Groep

3,4,5,6,7,8

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

90 minuten

Kosten

€4,00 per leerling begeleiders gratis

Aanbieder

Stadsmuseum Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.