Terug naar beeldende kunstoverzicht

Beeldende kunst

De draad van Alexander Calder

Aan de hand van het kunstprentenboek De draad van Alexander van Sieb Posthuma maken kinderen kennis met de bekende kunstenaar Alexander Calder. Het boek gaat over de kracht van lijnen en de kracht van de verbeelding.

Tijdens de workshop leren de kinderen kijken naar kunst en treden ze in de voetsporen van Calder door zelf aan de slag te gaan met een eenvoudige draadfiguur. De leerkracht krijgt daarnaast een lespakket, met het boek en verwerkingsopdrachten, zodat de kinderen na de workshop nog verder kunnen leren over Calder op school.

Corona-proof:

Deze workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek, waarbij er maatregelen zijn getroffen rondom de hygiëne en het bewaren van anderhalve meter afstand. Deze workshop is na overleg ook door een medewerker van de Bibliotheek uit te voeren op school (in de klas of gymlokaal).

Lesdoelen:

·        Leren kijken naar kunst

·        Verbeelding vergroten

De draad van Alexander Calder

Data

in overleg

Groep

3 & 4

Aantal lessen

1 les in de Cultuurfabriek of op school

Benodigde tijd

1 uur durende workshop

Kosten

€3,50 per leerling

Aanbieder

Kunstuitleen

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.