Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar beeldende kunstoverzicht

Beeldende kunst

Rembrandt en de Nachtwacht

Bij het bezoek aan de Kunstuitleen leren de kinderen meer over de beroemde kunstenaar Rembrandt (1606-1669) en zijn bekende schilderij: De Nachtwacht.

Dit werk heeft hedendaags kunstenaar Aldert Mantje geïnspireerd tot het maken van een eigen Nachtwacht. Wat zijn de verschillen met het originele werk en waarover gaat de Nachtwacht eigenlijk? Waarom is het schilderij zo bijzonder én waarom werd Rembrandt zo'n beroemde schilder? O.l.v. Kunstuitleen medewerker Karlijn Naaijkens en kunstenaar Lianne van Slooten schilderen de kinderen een eigen Nachtwacht, met hun eigen portretten en voorwerpen die voor hen belangrijk zijn!

Doelen:

  • meer leren over de beroemde kunstenaar Rembrandt
  • leren kijken naar kunst en leren praten over kunst
  • een eigen Nachtwacht schilderen in de kunstuitleen. Het kunstwerk mag mee naar school!
Rembrandt en de Nachtwacht

Data

in overleg

Groep

7,8

Aantal lessen

1 les in de Cultuurfabriek

Benodigde tijd

90 minuten

Kosten

€ 4,00 per leerling

Aanbieder

Kunstuitleen

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.