Terug naar beeldende kunstoverzicht

Beeldende kunst

Rembrandt en de Nachtwacht (binnenkort weer beschikbaar)

Let op: deze workshop kan op dit moment nog niet plaatsvinden in verband met de landelijke maatregelen rondom het coronavirus

Bij het bezoek aan de Kunstuitleen leren de kinderen meer over de beroemde kunstenaar Rembrandt (1606-1669) en zijn bekende schilderij: De Nachtwacht.

Dit werk heeft hedendaags kunstenaar Aldert Mantje geïnspireerd tot het maken van een eigen Nachtwacht. Wat zijn de verschillen met het originele werk en waarover gaat de Nachtwacht eigenlijk? Waarom is het schilderij zo bijzonder én waarom werd Rembrandt zo'n beroemde schilder? O.l.v. kunstenaars Suzanne & Pieter schilderen de kinderen een eigen Nachtwacht, met hun eigen portretten en voorwerpen die voor hen belangrijk zijn!

Doelen:

  • meer leren over de beroemde kunstenaar Rembrandt
  • leren kijken naar kunst en leren praten over kunst
  • l.v. kunstenaars Suzanne Visscher & Pieter van Slooten een eigen Nachtwacht schilderen in de kunstuitleen. Het kunstwerk mag mee naar school!

U ontvangt:

Tips om het bezoek aan de kunstuitleen voor te bereiden in de klas.

Rembrandt en de Nachtwacht (binnenkort weer beschikbaar)

Data

in overleg

Groep

7 en 8

Aantal lessen

1 les in de Cultuurfabriek

Benodigde tijd

2 uur durende workshop

Kosten

€ 3,50 per leerling

Aanbieder

Kunstuitleen

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.