Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar beeldende kunstoverzicht

Beeldende kunst

Street Art en Graffiti: Een andere kijk op de wereld

'Street Art en Graffiti: een andere kijk op de wereld'

Heb jij wel eens goed om je heen gekeken? Naar de muren van gebouwen, naar de straat, naar gevels, tunnels en wanden? 

Vaak zijn deze vlakken saai en grijs en grauw. Maar soms is er ook wat anders te zien. Een tekening, een schildering, gekke poppetjes of een boom met een breiwerk. Soms groot en opvallend. Soms zo klein, dat alleen de écht oplettende mensen het zien. 

Deze kunstwerken in de openbare ruimte heten street art, oftewel: straatkunst. Kunst met een boodschap, waardoor je anders naar de wereld om je heen gaat kijken. Het is kunst die de wereld verandert, mooier maakt of verrast. Eén van de onderdelen van street art is graffiti.

Tijdens dit project leren de leerlingen wat street art/graffiti is en hoe ze hierop kunnen reflecteren. Uiteraard gaan  ze uiteindelijk ook zelf - onder leiding van een graffiti artiest - aan de slag om hun kijk op de wereld in een groot gezamenlijk kunstwerk te vangen. Creatief met co-creatie. Immers, samen creëer je nog meer impact!

Street Art en Graffiti: Een andere kijk op de wereld

Data

september tot juli

Groep

7,8

Aantal lessen

4 lessen (3 door leerkracht en 1 door graffiti artiest)

Benodigde tijd

3 lessen van 30-45 minuten door de eigen leerkracht plus 1 les van 1,5 uur met graffiti artiest

Kosten

€4,00 per leerling voor het maken van een gezamenlijk kunstwerk of €19,50 per leerling voor het maken van een persoonlijk bord per persoon (in het laatste geval zal door de school zelf bijgelegd moeten worden)

Aanbieder

Straatkapers Graffiti Collectief

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.