Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar erfgoedoverzicht

Erfgoed

Maak een seinsleutel

Wil je als echte spionnen boodschappen naar elkaar kunnen sturen zonder dat iemand het doorheeft? Dan heb je twee dingen nodig: een geheimtaal én een seinsleutel.
In deze workshop maken de leerlingen hun eigen seinsleutel met eenvoudige materialen. Hiervoor krijgen ze meer te leren over hoe een stroomkring werkt en hoe ze zelf een stroomkring kunnen maken.
Daarna is het tijd om de boodschappen te versturen met een geheimtaal. De leerlingen ontdekken wat morsecode is en hoe ze het kunnen gebruiken om boodschappen naar elkaar te sturen. Een mooie combinatie van techniek en taalvaardigheid dus.

Na afloop van de workshop kunnen de leerlingen hun zelfgemaakte seinsleutel en het morsealfabet mee naar huis nemen.

Lesdoelen:
• Kennismaken met techniek
• Bevorderen van maakplezier
• Stimuleren van taal- en leesvaardigheid

Bijzonderheden: Het is wenselijk om een aantal begeleiders vanuit school te hebben voor het helpen van de kinderen, aantal begeleiders is afhankelijk van de groepsgrootte.

Locatie: In De Cultuurfabriek

Maak een seinsleutel

Data

Vrij te bepalen, maar vrijdag is niet mogelijk, minimaal 1 maand voor het bezoek. De workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek.

Groep

4

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

60 à 75 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.