Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar erfgoedoverzicht

Erfgoed

Amerongen en de tabak

Amerongen is, net als Veenendaal, al een heel oud dorp. Amerongen groeide uit tot een ‘welvarend’ dorp in de tijd van de tabaksteelt. Hoe is dat zo gekomen? En hoe woonden en werkten de mensen er? De leerlingen maken in dit project kennis met erfgoed in de directe omgeving van Veenendaal. De ontwikkeling van het dorp Veenendaal, als ‘industriedorp’, is vooral economisch gezien nauw verbonden met het buurdorp Amerongen. Maar hoe dan? In dit project leren de leerlingen over gemeentegrenzen heenkijken en gaan ze ook zelf door middel van een speurtocht, een kijkje nemen in de vroegere woon- en werkomstandigheden van buurdorp Amerongen.  

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.