Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar erfgoedoverzicht

Erfgoed

Bezoek gemeentearchief

​In het gemeentearchief wordt veel informatie over Veenendaal bewaard.

Zo kun je oude landkaarten, foto’s, boeken en kranten bekijken. Er zijn zelfs documenten van eeuwen terug, toen Veenendaal nog een veenkolonie was. Ook is het mogelijk om door stamboomonderzoek erachter te komen of jouw voorouders al in Veenendaal woonden. Tijdens een rondleiding in het archief leer je meer over de waarde van een archief, het verzamelen en bewaren van historische bronnen en de wijze waarop hiermee gewerkt kan worden. Ook kunnen wij een les in het gemeentearchief verzorgen over een specifiek onderwerp (bijvoorbeeld WOI, WOII, de provinciegrens etc.)

Bezoek gemeentearchief

Data

september tot juli

Groep

5,6,7,8

Aantal lessen

1 bezoekles

Benodigde tijd

minimaal 45 minuten, langer is mogelijk

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Gemeentearchief

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.