Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar erfgoedoverzicht

Erfgoed

Op stap met Jet en Jan

In het project "Op stap met Jet en Jan" worden kinderen uit groep 5/6 van de basisschool met een tijdmachine terug geslingerd naar het dagelijkse leven rond 1910 in Veenendaal.

Thema's als kleding, wonen, werken, huishouden, voeding, school en spel komen aan bod. Deze thema's bieden ruimte aan de individuele beleving van alle leerlingen. Bijvoorbeeld: Wat zouden de kinderen meemaken op een schooldag in 1910?

In de voorbereidings- en verwerkingslessen is er aandacht voor geschiedenis en evaluatie van de lessen die ze hebben gedaan.

Het lesmateriaal is vakoverstijgend, met digitale middelen, reflecterend, met afwisselende werkvormen om onderzoekend te kunnen leren.

Op stap met Jet en Jan

Data

september tot juli

Groep

5,6

Aantal lessen

5-6 lessen exclusief museumbezoek

Benodigde tijd

100 minuten voorbereiding in de klas, 90 minuten in Museum Veenendaal, 120 minuten afsluiting in de klas

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Stadsmuseum Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.