Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar erfgoedoverzicht

Erfgoed

Wakker worden! (op Kasteel Amerongen)

LET OP: alleen op dinsdag en woensdag in te plannen!

Kleuters hebben een grote fantasie. Het wonen en werken op een kasteel is iets dat wel tot de verbeelding spreekt, ook al zijn deze leerlingen nog helemaal niet bezig met de geschiedenis van zo’n kasteel.

Door de grote verschillen tussen toen en nu is het mooi om een project als ‘Wakker worden’ tegen de achtergrond van deze oude locatie te doen. Een groot verschil in toen en nu kan op deze manier worden ervaren en zelf beleefd. Het is voor de leerlingen van deze leeftijd misschien wel een eerste ontmoeting met ‘hoe het vroeger was’ op een speelse manier, passend in de belevingswereld van het kind. Daarnaast gaan de leerlingen ook nadenken over hoe het nu gaat, dat wakker worden en opstaan, wat gaat er anders dan vroeger?

Dit project is onderdeel van de lessenserie die op en rond Kasteel Amerongen gegeven wordt. Het project kan ook apart afgenomen worden.

In Kasteel Amerongen mogen maxiamaal drie externe begeleiders - inclusief de leerkracht- mee naar binnen. Ouders mogen helaas niet mee het kasteel in.

Wakker worden! (op Kasteel Amerongen)

Data

Bezoekles op locatie Kasteel: van september tot juli op dinsdag

Groep

1,2

Aantal lessen

2 lessen op school en een bezoek aan het Kasteel

Benodigde tijd

3 maal ca. 60 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

De Werkhoven

Downloads

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.