Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar erfgoedoverzicht

Erfgoed

Werken voor de Graaf, op het land en in het Huys

Werken en wonen is van alle tijden. Ook nu moet er gewerkt worden voor de kost. Maar door de jaren heen is er veel veranderd aan de soorten werk. Vroeger was er heel veel handenarbeid. In Amerongen werd hard gewerkt op het land in de periode dat er veel tabaksteelt was. De Graaf van Kasteel Amerongen had een grote vinger in de pap doordat veel van de landerijen waar de teelt op plaatsvond, van hem waren. Hij had ook veel mensen nodig om zijn Kasteel op en top te houden. Voor Veenendaal was Amerongen ook belangrijk, maar waarom dan? In dit dubbelproject leren de leerlingen over de gemeentegrens van Veenendaal kijken. Wat gebeurde er allemaal in dat buurdorp Amerongen? En wat had dat voor effect op het dorp Veenendaal? En hoe zou het zijn om daar te gaan werken voor de Graaf?

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.