Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar filmoverzicht

Film

Films kijken in de klas (gratis en inclusief kant-en-klaar lesmateriaal!)

Filmhub Midden heeft een gigantische database vol met films die jij gratis in de klas kunt kijken. De meeste films hebben ook direct gratis, kant-en-klaar lesmateriaal waarmee je de film kunt nabespreken op inhoud én vorm. Zo maak jij abstracte onderwerpen zichtbaar én leer je leerlingen kritisch kijken naar bewegend beeld, en maak je ze daarmee mediawijzer. Mediawijsheid is een essentiële vaardigheid in het huidige medialandschap. 
Klik hier om naar de database met film te gaan

Weet je niet waar je moet beginnen met het selecteren van een film? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang actuele filmtips in je inbox óf stuur een mail naar Filmhub Midden om advies te vragen

Films kijken in de klas (gratis en inclusief kant-en-klaar lesmateriaal!)

Groep

1,2,3,4,5,6,7,8

Benodigde tijd

Afhankelijk van de groep

Kosten

gratis

Aanbieder

Filmhub

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.