Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar literatuuroverzicht

Literatuur

Eerste Hulp bij Poëzie Schrijven

Gedichten zijn heerlijk om te lezen, maar ook zo leuk om te schrijven. Je hebt soms alleen even wat hulp nodig. Geen zorgen, ik ben al onderweg! Met een koffer vol voorbeelden, passende schrijftips en leuke, korte schrijfopdrachten zitten de leerlingen binnen no time zelf een gedicht te schrijven.

Leuke extra toevoeging: we bundelen de gedichten van de leerlingen, zodat de klas zijn eigen dichtbundel heeft.  

NB: In de reeks 'Eerste Hulp bij Poëzie' geef ik ook een workshop poëzie lezen. In principe worden de workshops ‘Lezen’ en ‘Schrijven’ los van elkaar aangeboden. Uiteraard kan op aanvraag ook een combinatie worden gemaakt van lezen én schrijven. De benodigde tijd zal dan per aanvraag worden bepaald. 

Eerste Hulp bij Poëzie Schrijven

Data

Vanaf februari 2025

Groep

3,4,5,6,7,8

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

120 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Taalapotheek

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.