Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar literatuuroverzicht

Literatuur

Groepsbezoek groep 'Boekenpuzzel'

Kennen je leerlingen de muisjes Sam en Julia al? In de boeken van Het Muizenhuis beleven de verlegen Sam en nieuwsgierige Julia allerlei avonturen. Zo ontmoeten ze ook andere muisjes in hun kleine wereldje.

In deze workshop leren de kleuters de wereld van Het Muizenhuis kennen en gaan ze zich op een speelse manier leren identificeren met de personages. Vanuit fantasie en spel ervaren de kinderen zowel het eigen kind-perspectief als muis-perspectief.

De workshop richt zich naast aandacht voor de boeken, ook op de eigen verbeelding van kinderen. Zo wordt (voor)lezen wel heel erg leuk!

Lesdoelen:

  • Leesplezier vergroten
  • Inlevingsvermogen versterken
  • Taligheid bevorderen
Groepsbezoek groep 'Boekenpuzzel'

Data

In overleg

Groep

5,6

Aantal lessen

1 Bibliotheekbezoek

Benodigde tijd

60 minuten

Kosten

€35 per groepsbezoek

Aanbieder

Groepsbezoek Bibliotheek

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.