Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar literatuuroverzicht

Literatuur

Wat als alles kan?

In het prentenboek Verrassing! van Michael Foreman koopt Kleine Panda voor zijn moeders verjaardag een klein plantje dat hij goed verzorgt. Zo goed, dat zijn moeder een prachtige verrassing te wachten staat.

In het prentenboek Eiland van olifant spoelt Olifant na een storm aan op een klein onbewoond eiland. Hij voelt zich wat alleen, maar gelukkig zijn er dieren die hem kunnen helpen. En onbewoond blijft het eiland ook niet voor lang.   

Aan de hand van één van deze mooie prentenboeken gaan de kinderen aan de slag met hun eigen fantasieverhaal. Hierbij is niks te gek, want in verhalen kan immers alles! Naast de eigen fantasie van de kinderen zijn er verhalendobbelstenen die de kinderen kunnen gebruiken om hun verhaal nóg leuker te maken!

Wat als alles kan?

Data

Vanaf februari 2025

Groep

1,2,3

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

60 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Taalapotheek

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.