Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar literatuuroverzicht

Literatuur

Lespakket: De Maakplaats

In dit project staat het prentenboek Kasper en Flip in de werkplaats van Lars Klinting centraal. Aan de hand van het verhaal van de twee vrolijke bevers leren de kinderen meer over bouwen, maken en gereedschap en breiden ze hun woordenschat hierover uit.

Naast het prentenboek van Klinting bevat dit lespakket ook andere boeken rondom bouwen en maken en zijn er leuke, creatieve opdrachten.

Dit lespakket bevat:

  • Prentenboeken over bouwen en maken
  • Lesbrieven en ander lesmateriaal
  • Vertel- en woordplaten bij Kasper en Flip in de werkplaats
  • Een gereedschapskoffertje met houten gereedschap
  • Een knuffel van Kasper de bever

Corona-proof:

Dit lespakket is na bestelling in zijn geheel op te halen in De Cultuurfabriek. De docent ontvangt hierbij lesmateriaal om dit project zelf op school uit te voeren. Voor en na uitlening wordt de inhoud van dit lespakket gedesinfecteerd door medewerkers van de Bibliotheek.

Lesdoelen:

  • Leesplezier vergroten
  • Woordenschat uitbreiden (o.a. gereedschap, maken en bouwen)
Lespakket: De Maakplaats

Data

september tot juli

Groep

1,2

Aantal lessen

3 lessen op school, door eigen leerkracht

Benodigde tijd

6 weken lenen

Kosten

€45

Aanbieder

Bibliotheek Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.