Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Lespakket: Botje Bij

Met de schattige robot Botje Bij leren de kinderen de eerste stappen van programmeren. Aan de hand van gedichten van Annie M.G. Schmidt laten de kinderen de robotbij een route volgen. Zo leren ze vooruit te denken, aanwijzingen geven en volgen, en wat links en rechts is.

Naast de basisbeginselen van programmeren ontdekken de leerlingen ook meer over gedichten en wordt er een beroep gedaan op hun verbeelding. Zo zitten 21e-eeuwse vaardigheden en leesbevordering in één pakket.

Dit lespakket bevat:

  • 10 prentenboeken
  • Botje Bij (Bee-Bot), inclusief batterijen
  • Een docentenhandleiding

Corona-proof:

Dit lespakket is na bestelling in zijn geheel op te halen in De Cultuurfabriek. De docent ontvangt hierbij lesmateriaal om dit project zelf op school uit te voeren. Voor en na uitlening wordt de inhoud van dit lespakket gedesinfecteerd door medewerkers van de Bibliotheek. Dit pakket is te leen voor 6 weken.

Lesdoelen:

  • Kennismaken met programmeren en logisch denken
  • Leren vooruit te denken
  • Leren wat links en rechts is
  • Kennismaken met (eenvoudige) gedichten
Lespakket: Botje Bij

Data

september tot juli

Groep

1,2

Aantal lessen

2 lessen op school, door eigen leerkracht

Benodigde tijd

6 weken lenen

Kosten

€47

Aanbieder

Bibliotheek Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.