Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Fotostrip

In deze workshop maken de leerlingen een stripverhaal door middel van fotografie.

In kleine groepen beginnen de leerlingen met het bedenken van een kort verhaal. Daarna gaan we de verschillende verhalen vertalen naar fotografische scenes. Hoeveel scenes hebben we nodig per verhaal? Hoe beeld je een door jou bedachte scene het beste uit? En hoe kun je dit het beste fotograferen?

De leerlingen leren een zo helder mogelijke vertaling maken van hun eigen idee en hoe je met een camera aan de slag kunt gaan. Als we de foto’s hebben gemaakt zullen we ze waar nodig voorzien van tekstballonnen om zo een echte strip te krijgen.

Met fotostrip maken leerlingen op een speelse manier kennis met de fotografie en het is een heel goede oefening bij het voorbereiden van het maken van een film.

Fotostrip

Data

hele schooljaar

Groep

5,6,7,8

Aantal lessen

1 les

Benodigde tijd

2,5 uur

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Beatrijs filmt op school

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.