Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Kun jij nepnieuws opsporen? Hackshield in de Bieb

Hackshield is een online spel over cybercriminaliteit. Via deze game worden kinderen opgeleid tot Junior Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Tijdens deze workshop spelen de leerlingen de speciale editie ‘Hackshield in de Bieb!’ Spelenderwijs worden ze digitaal weerbaarder in dit interactieve spel. Samen met hoofdpersoon Lux leren ze desinformatie herkennen en omgaan met nepnieuws.

Het draait in dit spel om het (kwade) volk van Ignos, dat mensen dom wil houden door desinformatie te verspreiden en kennis te vernietigen. Het (goede) volk van hoofdpersoon Lux moet dat voorkomen. Met opdrachten op een tablet gaan kinderen in kleine groepjes in de bibliotheek op zoek naar antwoorden. Als ieder groepje binnen de tijd de goede antwoorden weet in te vullen, verslaan ze het volk van Ignos en zal de bibliotheek gered zijn van desinformatie.

Leerdoelen:

- desinformatie herkennen

- informatievaardigheden, zoektermen bepalen die de juiste informatie kunnen opleveren

- informatie in de bibliotheek opzoeken

- samenwerken

Bijzonderheden: planning is vanaf november 2023, niet mogelijk op woensdag of vrijdag.

Locatie: In De Cultuurfabriek

 

 

Kun jij nepnieuws opsporen? Hackshield in de Bieb

Data

Vrij te bepalen, niet op woensdagochtend of vrijdag, minimaal 1 maand voor het bezoek. De workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek.

Groep

7,8

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

1 les van 90 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.