Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Het Klokhuis

In deze lessenserie maken de leerlingen een aflevering van het televisieprogramma 'Het Klokhuis'.

In deze lessenserie maken de leerlingen een aflevering van het televisieprogramma ‘Het Klokhuis’.

Rondom een thema maken ze filmpjes; dat kan een reportage zijn of een sketch.

Deze lessenserie helpt de leerlingen op een speelse manier zich een onderwerp eigen te maken en leert ze ook hoe ze dat in televisieformat kunnen vertellen. 

De leerlingen leren kijken naar hoe televisie wordt gemaakt, door zelf aan de slag te gaan met de filmen. Door te spelen met standpunt, kadrering en het opbouwen van een verhaal in korte shots, leren leerlingen hoe ze een verhaal kunnen vertellen.

In de eerste les wordt er geoefend met de techniek van het filmen. Tussen de twee lessen werken de leerlingen aan de hand van een werkblad hun filmideeën uit. In de tweede les worden de filmpjes opgenomen en afgewerkt. 

Het Klokhuis

Data

hele schooljaar

Groep

5,6,7,8

Aantal lessen

2 lessen

Benodigde tijd

2 maal 180 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Beatrijs filmt op school

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.