Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Maak een bibberrobotje

Een echt robotje bouwen? Dat kan in deze workshop! De leerlingen leren op een speelse en eenvoudige manier wat een stroomkring is en hoe ze deze stroomkring nodig hebben om hun eigen grappige bibberrobotje te laten bewegen.
Naast technische kennis, doen de leerlingen ook creatieve vaardigheden op. Ze mogen namelijk hun robotje zelf versieren tot een leuke auto, een grappig beest of iets heel anders. Na afloop mogen ze hun eigen creatie mee naar huis nemen!

Lesdoelen:
• Kennismaken met techniek
• Bevorderen van maakplezier
• Stimuleren van creativiteit

Bijzonderheden: Het is wenselijk dat een aantal begeleiders vanuit school de kinderen kunnen helpen.

Locatie: In De Cultuurfabriek

Maak een bibberrobotje

Data

Vrij te bepalen, maar vrijdag is niet mogelijk, minimaal 1 maand voor het bezoek. De workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek.

Groep

3

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

60 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.