Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Maak een robot

Hoe zouden robots het beste kunnen lopen? Met ronde wielen of toch met vierkante of misschien met halve cirkels? Tijdens deze workshop kan dit allemaal getest worden.
Spelenderwijs leren de leerlingen uit welke onderdelen een robot bestaan, wat een stroomkring is en hoe het werkt. Natuurlijk mogen versieringen niet vergeten en is het leuk om te zien wie de snelste robot heeft gemaakt! Aan het einde van de workshop mogen de leerlingen de robot mee naar huis nemen.

Lesdoelen:
• Kennismaken met techniek
• Bevorderen van maakplezier
• Stimuleren van creativiteit

Bijzonderheden: Het is wenselijk om een aantal begeleiders vanuit school te hebben voor het helpen van de kinderen.

Locatie: In De Cultuurfabriek

Maak een robot

Data

Vrij te bepalen, maar vrijdag is niet mogelijk, minimaal 1 maand voor het bezoek. De workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek.

Groep

6

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

75 à 90 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.