Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Macht van de Reclame - reclamefilm maken

Wat is het doel is van een reclamemaker en hoe gaat hij te werk?  Wat heb je allemaal nodig om een goede reclame- campagne te maken? Hoe kun je met een film je product onder de aandacht brengen?  Welke trucs gebruikt een reclamemaker daarbij? 

De leerlingen krijgen bij deze workshop een inkijkje in de kunst van het filmmaken. Hoe vertel je een verhaal in bewegend beeld? Welke impact hebben keuzes in standpunt en perspectief? Hoe kun je door de manier waarop je je opgenomen beelden monteert je verhaal spannend vertellen? Hoe deel je het verhaal op in korte shots? 

 De workshops mediawijsheid zijn er op gericht de kinderen handvatten te geven om de beeldtaal die zij dagelijks op televisie en in videogames zien beter te begrijpen.

Dit doen zij door er zelf mee te experimenteren in praktische lessen.

De resultaten van de opgenomen films worden in één eindfilm bij elkaar gevoegd en aan de school nagestuurd. 

Beatrijs verzorgt de benodigde apparatuur.

Deze workshop wordt gegeven door 1 docent.

Macht van de Reclame - reclamefilm maken

Data

hele schooljaar

Groep

6,7,8

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

3 uur

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Beatrijs filmt op school

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.