Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Ontwerp het Kees Stipplein in Virtual Reality

Het Kees Stipplein kan wel een upgrade gebruiken en jouw leerlingen zijn de meest geschikte architecten. In deze workshop leren de kinderen hoe ze met het virtual reality programma Cospaces en in het programma Tinkercad 3D-ontwerpen kunnen maken voor een nieuw Kees Stipplein.
Teamwork is een belangrijk onderdeel van deze workshop. In viertallen maken de leerlingen maken het mooiste plein wat ze kunnen verzinnen en daarna kunnen ze hun creatie met een Virtual Reality-bril bewonderen en aan elkaar presenteren.

Wil je een indruk krijgen wat ze gaan doen bekijk dan dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=Au69ku0b6OA

Corona-proof:
Deze workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek, waarbij er maatregelen zijn getroffen rondom de hygiëne en het bewaren van anderhalve meter afstand. Deze workshop is na overleg ook door een medewerker van het FabLab uit te voeren op school. Op school kunnen de leerlingen gebruikmaken van hun eigen schoollaptop tijdens deze workshop.
Tijdens deze workshop gebruiken we speciale 3D-brillen die de kinderen op hun eigen smartphone kunnen klemmen en na afloop mee naar huis kunnen nemen.

Lesdoelen:
• Kennismaken met Virtual Reality
• Samenwerken en presenteren
• Ruimtelijk inzicht bevorderen en 3d ontwerpen
• Computational thinking bevorderen en ICT basisvaardigheden versterken

 

Ontwerp het Kees Stipplein in Virtual Reality

Data

Vrij te bepalen, minimaal 1 maand voor het bezoek

Groep

7 en 8

Aantal lessen

1 les van 90 à 120 minuten

Benodigde tijd

90 à 120 minuten

Kosten

€3,50 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.