Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Ontwerp het Kees Stipplein in Virtual Reality

Het Kees Stipplein kan wel een upgrade gebruiken en jouw leerlingen zijn de meest geschikte architecten. In deze workshop leren de kinderen hoe ze met het virtual reality programma Cospaces en in het programma Tinkercad 3D-ontwerpen kunnen maken voor een nieuw Kees Stipplein.
Teamwork is een belangrijk onderdeel van deze workshop. In viertallen maken de leerlingen maken het mooiste plein wat ze kunnen verzinnen en daarna kunnen ze hun creatie met een Virtual Reality-bril bewonderen en aan elkaar presenteren.

Wil je een indruk krijgen wat ze gaan doen bekijk dan dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=Au69ku0b6OA

Lesdoelen:
• Kennismaken met Virtual Reality
• Samenwerken en presenteren
• Ruimtelijk inzicht bevorderen en 3d ontwerpen
• Computational thinking bevorderen en ICT basisvaardigheden versterken

Locatie: In De Cultuurfabriek

Ontwerp het Kees Stipplein in Virtual Reality

Data

Vrij te bepalen, maar vrijdag is niet mogelijk, minimaal 1 maand voor het bezoek. De workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek.

Groep

7

Aantal lessen

1 les van 90 à 120 minuten

Benodigde tijd

90 à 120 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.