Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Programmeren met Blue-Bot: spelletjes

Een spelletje spelen met de Blue-Bot? Dat kan! In deze workshop gaan de leerlingen memory spelen met het grappige robotje Blue-Bot, laten ze hem tekenen én leren ze hem letters.
In groepjes rouleren ze langs de verschillende spel-matten, waardoor ze spelenderwijs kennismaken met programmeren en logisch nadenken. De afwisselende spelletjes stimuleren ook nog eens de taalvaardigheid, de woordenschat en het leesplezier van de deelnemers.

Lesdoelen:
• Kennismaken met programmeren en logisch nadenken
• Stimuleren van taalvaardigheid
• Samenwerken

Bijzonderheden: Vanuit school zijn minimaal vier begeleiders nodig om bij een groepje te assisteren. 

Er is een gelijksoortige Blue-Bot workshop beschikbaar voor groep 3, waarbij we met andere matten werken om aan te sluiten op dat niveau.

Locatie: In De Cultuurfabriek

Programmeren met Blue-Bot: spelletjes

Data

Vrij te bepalen, maar vrijdag is niet mogelijk, minimaal 1 maand voor het bezoek. De workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek.

Groep

3

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

60 à 75 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.