Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Programmeren met Blue-Bot: taalvaardigheid

Kinderen uit groep 4 kennen al best veel woorden en in deze woorden combineren ze hun kennis met programmeren. Samen voeren ze talige opdrachten uit met de grappige robot Blue-Bot, zoals een woordzoeker invullen of een verhaal afmaken.
In groepjes rouleren ze langs de verschillende matten, waardoor ze spelenderwijs meer te leren komen over programmeren én hun taalvaardigheid tegelijkertijd versterken.


Lesdoelen:
• Kennismaken met programmeren en logisch nadenken
• Stimuleren van taalvaardigheid
• Samenwerken

Bijzonderheden: Omdat er met zes groepjes/zes matten gewerkt wordt zijn er vanuit de school bij voorkeur 5 maar in ieder geval 4 begeleiders (inclusief docent) nodig. Er is een gelijksoortige Blue-
Botworkshop beschikbaar voor groep 3, waarbij we met andere matten werken om aan te sluiten op dat niveau.

Locatie: In De Cultuurfabriek

Programmeren met Blue-Bot: taalvaardigheid

Data

Vrij te bepalen, maar vrijdag is niet mogelijk, minimaal 1 maand voor het bezoek. De workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek.

Groep

4

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

60 à 75 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.