Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Programmeren met mBot

Als de kinderen uit groep 8 volwassen zijn hoeven ze misschien geen rijbewijs meer te halen. Ze kunnen zich verplaatsen met zelfrijdende auto’s, waar niet eens meer een stuur in zit. Maar hoe programmeer je eigenlijk zo’n zelfrijdende auto?
In deze workshop krijgen de kinderen verschillende opdrachten om de robotauto te programmeren. Ze leren daarmee waar je allemaal aan moet denken om een auto zelf te laten rijden. In duo’s leren ze de mBot te programmeren met de visuele programmeertaal Makeblock. Dit maakt de workshop een leuke combinatie van samenwerken, robotica en programmeren.

Corona-proof:
Deze workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek, waarbij er maatregelen zijn getroffen rondom de hygiëne en het bewaren van anderhalve meter afstand. Deze workshop is na overleg ook door een medewerker van het FabLab uit te voeren op school.
De mBots zijn eigendom van FabLab Veenendaal. Voor en na elke workshop worden ze gedesinfecteerd.

Lesdoelen:
• Kennismaken met programmeren en robotica
• Computational thinking bevorderen en ICT basisvaardigheden versterken
• Probleemoplossend denken
• Samenwerken

 

Programmeren met mBot

Data

Vrij te bepalen, minimaal 1 maand voor het bezoek

Groep

8

Aantal lessen

1 les van 90 minuten

Benodigde tijd

90 minuten

Kosten

€3,50 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.