Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Programmeer de zelfrijdende 'robot' auto

Als de kinderen uit groep 8 volwassen zijn hoeven ze misschien geen rijbewijs meer te halen. Ze kunnen zich verplaatsen met zelfrijdende auto’s, waar niet eens meer een stuur in zit. Maar hoe programmeer je eigenlijk zo’n zelfrijdende auto?
In deze workshop krijgen de kinderen verschillende opdrachten om de robotauto te programmeren. Ze leren daarmee waar je allemaal aan moet denken om een auto zelf te laten rijden. In duo’s leren ze de robotauto te programmeren. Dit maakt de workshop een leuke combinatie van samenwerken, robotica en programmeren.

Lesdoelen:
• Kennismaken met programmeren en robotica
• Computational thinking bevorderen en ICT basisvaardigheden versterken
• Probleemoplossend denken
• Samenwerken

Locatie: In De Cultuurfabriek

Programmeer de zelfrijdende 'robot' auto

Data

Vrij te bepalen, maar vrijdag is niet mogelijk, minimaal 1 maand voor het bezoek. De workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek.

Groep

8

Aantal lessen

1 les van 90 minuten

Benodigde tijd

90 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.