Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Spannende Speelfilm

De leerlingen maken een korte spannende speelfilm.

 Hoe vertel je een verhaal spannend? Hoe bouw je suspense op, hoe kun je geluid en muziek inzetten?  Wanneer gebruik je een close-up, wanneer een kikkerperspektief?  

De leerlingen bedenken de scene, nemen zelf op en monteren de opnames tot een spannende filmscene. 

Het is in deze workshop ook mogelijk aan te sluiten op een thema dat in de klas behandeld wordt of een thema dat speelt bij de leerlingen. 

De leerlingen krijgen bij deze workshop een inkijkje in de kunst van het filmmaken. Hoe vertel je een verhaal in bewegend beeld? Welke impact hebben keuzes in standpunt en perspectief? Hoe kun je door de manier waarop je je opgenomen beelden monteert je verhaal spannend vertellen? Hoe deel je het verhaal op in korte shots? 

Spannende Speelfilm

Data

hele schooljaar

Groep

5,6,7,8

Aantal lessen

1 les

Benodigde tijd

180 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Beatrijs filmt op school

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.