Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Stopmotion vakoverstijgend

Stopmotion is een animatietechniek waarbij de leerlingen met behulp van een iPad voorwerpen, tekeningen of uitgeknipte plaatjes in beweging kunnen brengen. Door beeldje voor beeldje de beweging te fotograferen ontstaat een animatiefilm.

Aan de hand van het thema dat in de klas behandeld wordt, bijvoorbeeld in de lessen wereldorientatie maken de leerlingen een stopmotion- animatie waarin dat thema aan bod komt.

Wat leer je

De leerlingen leren de beginselen van deze techniek. Daarnaast leren de leerlingen een idee te vertalen naar een animatiefilm. Hierbij moeten ze goed met elkaar samenwerken en ontwikkelen ze hun creativiteit.

Beatrijs neemt de benodigde apparatuur mee en stuurt het opgenomen werk als eindfilm op aan de school.

Stopmotion vakoverstijgend

Data

hele schooljaar

Groep

4,5,6,7,8

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

180 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Beatrijs filmt op school

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.