Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Vingerafdruk

In dit project staan de leerlingen stil bij dit moment van hun leven en laten een vingerafdruk na.

Leerlingen maken (video) portretjes over elkaar, vanuit verschillende invalshoeken. Daarnaast maken ze door middel van stopmotion bumpertjes en een leader om de film over henzelf nog verder aan te kleden.

Dit project kan heel goed ingezet bij wijze van afscheid van de school in groep 8. Maar is ook goed in te zetten om bij te dragen aan een positieve groepsdynamiek.

Ze maken kennis met verschillende vormen van vertellen met video. Bijvoorbeeld reportage, docudrama, interview en alles wat daar tussen zit. Ook werken ze met stopmotion. 

De les wordt gegeven door 2 vakdocenten.

Voor dit project is een lesbrief beschikbaar zodat de leerkracht in de klas ook onderdelen van het project kan voorbereiden. 

De resultaten van de opgenomen films worden in één eindfilm bij elkaar gevoegd en aan de school nagestuurd. Toonbeeld Schoolprojecten verzorgt de benodigde apparatuur.

Vingerafdruk

Data

hele schooljaar

Groep

7,8

Aantal lessen

2 lessen van 180 minuten

Benodigde tijd

2 lessen van 180 minuten, daarnaast wat voorbereidingstijd in de klas

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Beatrijs filmt op school

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.