Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

We zetten de tijd stil in

Stel, je stapt met je televisieploeg in de tijdmachine en je komt terecht op een school in 1950, in 1600 of in welke tijd de tijdmachine stopt. 

Welke verhalen zijn daar over te vertellen? Hoe zag het dagelijkse leven van een leeftijdsgenoot er toen uit? Hoe werd het nieuws toen verteld. Wat deed je ter vermaak?

In dit project maken de leerlingen filmpjes waarin een bepaalde tijd centraal staat. Dat kan een reportage zijn, een speelfilm of een stomme film.

Dit project sluit aan op de geschiedenislessen. Deze les helpt de leerlingen op een speelse manier zich de periode uit de geschiedenis eigen te maken.

Toonbeeld Schoolprojecen verzorgt alle benodigde apparatuur en monteert de filmpjes tot één eindfilm.

We zetten de tijd stil in

Data

hele schooljaar

Groep

5,6,7,8

Aantal lessen

3 lessen van 90 minuten, of één hele dag 

Benodigde tijd

3 lessen van 90 minuten, of één hele dag 

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

Toonbeeld schoolprojecten

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.